House renovation

В последно време все повече хора се ориентират към строителство на така наречените дървени сглобяеми къщи или къщи с дървена конструкция.

Тези къщи не са нови за българската архитектурна традиция, но бяха забравени през годините на панелното строителство и масовото използване на стоманобетон и тухли за основни строителни материали. Днес макар и с бавни темпове все повече еднофамилни сгради се проектират и изграждат с дървени колони и греди. Архитектурно студио „Ай Ес Пи Дигитален Дизайн” изготвя индивидуални проекти за еднофамилни дървени сглобяеми къщи по задание от клиента. Същевременно се разраства и нашето портфолио с готови типови проекти на дървени къщи, които могат да бъдат закупени на преференциални цени. Отделили сме специално внимание и на нискобюджетни дървени къщи. За хората, които се интересуват да построят за себе си и своето семейство дървена сглобяема къща, сме подготвили кратко представяне на предимствата и особеностите при строителството на такъв дом.

КРАТКО ВЪВЕДЕНИЕ ЗА ДЪРВЕНИТЕ СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ

Какво е дървена сглобяема къща?
За разлика от тухлените къщите, които разчитат на стоманобетона за якост и устойчивост, тази къща използва дървени греди и колони, за да осигури конструктивната здравина на сградата. Ограждащите външни стени, както и вътрешните преградни стени за разделяне на пространствата са съставени от леки дървени плоскости (ламперия, OSB или гипсокартон). Покривът е винаги скатен (едноскатен, двускатен, четирискатен или многоскатен) с керемиди (бетонови, керамични или битумни) или каменни плочи (градешки камък). Фасадното оформление на дървените сглобяеми къщи е разнообразно и не се ограничава в използваните материали. Завършекът може да бъде минерална мазилка, дървена обшивка, сайдинг, каменна облицовка или композитни панели. В общи линии дървената конструкция позволява всичко, макар че най-автентично и „по български” стои бялата мазилка, видимата дървена конструкция и дървена облицовка.

Дървената къща в България

Традициите на българските майстори и строители през вековете са именно при дървените къщи. Обикновено тези къщи са двуетажни с масивни каменни стени на приземния етаж и дървен скелет с керпич за пълнеж на втория етаж. Днес има много фирми, които предлагат изграждането на дървена къща, но основното, което трябва да се следи при тях е изпълнението на детайлите. При дървото именно малките „рационализации” на майсторите водят до сериозни последствия при експлоатацията на дървените сглобяеми къщи. Именно затова ние ви предоставяме пълен набор от проекти и детайли съобразени с всички изисквания на дървената конструкция. Същевременно извършваме консултации и по време на строителството до пълното завършване на къщата.

ПРЕДИМСТВА НА ДЪРВЕНИТЕ СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ

  1. Устойчивост на земетръс
  2. Сухо строителство
  3. По-бързо строителство
  4. Икономия на материалите и екологичност
  5. Уют и комфорт на обитанието
  6. По-голяма използваема площ
  7. По-малък брой дефекти по време на строителството

Каталог с идейни проекти

Construction-Brochure-Sample

Service-Brochure.PDF