builder roofer painter

Тодис ЕООД  е фирма с дългогодишен опит при нужда от ремонт на покриви и хидроизолация.

Ние предлагаме извършването на ремонтни дейности на всякакви видове покривни конструкции и съоръжения на достъпни цени.

Годините опит, натрупани през годините и доказаният в множество предизвикателства професионален екип от експерти ни дава възможностите и уменията да отстраним всеки проблем, който може да възникне в контекста на нашата работа.

Ние държим изключително на качеството на използваните от нас материали, без значение от спецификата на нашата дейност. По този начин ние гарантираме на клиентите си максимално дълъг експлоатационен живот и дълги години комфорт и уют.

Какво е покрив?

Това е една от основните части на която и да е била сграда. Той е този, който я предпазва от външните влияния на околната среда. Без него домът ви ще започне да се руши под въздействието на атмосферните води, силните ветрове и UV лъчите. Тази част от конструкцията на сградата не е просто завършващ елемент от нея. От здравината и функционалността й зависи и запазване устойчивостта на сградата. В подкрепа на думите ни ще ви дадем простичък пример:

Законът за градоустройството на територията е заложил правилото, че ако при първия етап на строителството покривната конструкция не е изцяло готова, то грубия строеж на сградата не се признава за завършен. Регулярните ремонтни дейности, в частност ремонт на покриви и поддръжка са наложителни и са от първостепенна важност. Те ще ви спестят бъдещи разходи по отстраняване на проблеми, появили се в резултат на компрометирането на конструкцията, покритие по нея или отводнителната система.

Видове покриви според формата им

Видът на покрива зависи от няколко фактора. На първо място е предназначението на сградата. След това идва и чисто естетическият й вид и архитектурното оформление. Несъмнено трябва да се съобразим с чисто финансовия въпрос и заложените градоустройствени планове на местно или национално ниво.

Според своята форма, тези конструкции се делят на :

  1. Плосък покрив– в една хоризонтална равнина.
  2. Едноскатен – в една наклонена равнина или скат.
  3. В няколко наклонени равнини – тук възможностите са многобройни:

Видове покривни покрития и кога са подходящи за използване

След като уточнихме какви са видовете покриви според тяхната форма е ред да обърнем внимание и на различните покривни покрития и кога е подходяща тяхната употреба. Най-общо можем да кажем, че покритието се определя от ската (наклона). За плоския покрив е подходяща рулонната хидроизолация. Тя се полага за наклон от 0° до 15°. За скатните покриви има по-голям избор:

  • Керемиди (керамични, метални) – 20° до 50°
  • Естествен камък – 30° до 60°
  • Битумни керемиди – 15° до 90°

Вашият нов покрив от Тодис Еоод